Οροι & Προυποθεσεις

Τηλεματική  Geotab

Remote data download

Η τηλεματική της Geotab σας επιτρέπει να κάνετε λήψη όλων των ψηφιακών δεδομένων από τα οχήματά σας και τις κάρτες οδηγών σας εξ αποστάσεως – χωρίς να σταματούν τα οχήματα σας και δίχως να προκαλείται αναστάτωση στο πρόγραμμα εργασίας των οδηγών σας.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σημαντική εξοικονόμηση χρόνου και κόστους και ομαλότερη λειτουργία του στόλου σας.

Tα δεδομένα από τις συσκευές των ταχογράφων σας μέσω της τηλεματικής GEOTAB καταλήγουν στην πλατφόρμα αρχειοθέτησης δεδομένων TACHOPLUS-WEB

Οι διαχειριστές στόλου μπορούν να προγραμματίσουν συχνότερες λήψεις δεδομένων για μεγαλύτερη συμμόρφωση με τις τεχνικές και νομικές απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπολοιπόμενοι χρόνοι οδήγησης σε πραγματικό χρόνο

Εκτός από την πληροφόρηση της τοποθεσίας των οχημάτων σας, θα γνωρίζετε άμεσα τον διαθέσιμο χρόνο οδήγησης των οδηγών σας.


Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε τον κατάλληλο οδηγό σε δρομολόγιο ανάλογα με τον χρόνο που απαιτείται.


Μπορείτε να ανατρέξετε στο ιστορικό διαδρομών και να δείτε διαδρομές που έχουν πραγματοποιηθεί έως 2 έτη στο παρελθόν.


Χρησιμοποιήστε το geofencing για να ορίσετε χώρους, εθνικά σύνορα, ζώνες απαγόρευσης φορτηγών κ.λπ. και ενημερωθείτε μέσω email μόλις ένα όχημα εντοπιστεί σε περιοχές τις οποίες έχετε επισημάνει στον χάρτη.


Η λειτουργία αυτή  ενισχύει την ασφάλεια του οχήματός και του φορτίου σας σε περίπτωση κλοπής και παρέχει ενημέρωση ώστε να αποφεύγεται η κίνηση των οχημάτων σε μη επιθυμητές από εσάς περιοχές.

Ωράριο οδηγών

Δείτε την κατάσταση του οδηγού και τις ώρες οδήγησης σε πραγματικό χρόνο, για να βοηθήσετε τους υπαλλήλους σας να συμμορφωθούν με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.


Ενθαρρύνετε τους οδηγούς σας να κάνουν σωστά διαλείμματα για να διασφαλίσουν ότι είναι  ξεκούραστοι όταν χειρίζονται τα οχήματά τους, μειώνοντας τις πιθανότητες να τραυματιστούν οι ίδιοι και άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου.


Αναθέστε νέες εργασίες με σιγουριά, γνωρίζοντας ότι μπορούν να ολοκληρωθούν εντός ορίων ασφαλούς οδήγησης.

Συχνές ερωτήσεις

Οι κύριοι κανόνες της ΕΕ για τις ώρες οδήγησης είναι ότι οι οδηγοί οχημάτων που χρειάζονται ταχογράφο δεν πρέπει να οδηγούν περισσότερο από:

  • 9 ώρες την ημέρα - μπορεί να επεκταθεί σε 10 ώρες δύο φορές την εβδομάδα
  • 56 ώρες την εβδομάδα
  • 90 ώρες σε κάθε 2 συνεχόμενες εβδομάδες

Οι οδηγοί πρέπει επίσης να κάνουν διάλειμμα ανάπαυσης τουλάχιστον 45 λεπτών μετά από κάθε τεσσεράμισι ώρες οδήγησης.

Οι οδηγοί πρέπει να κάνουν ημερήσια περίοδο ανάπαυσης τουλάχιστον 11 ωρών. Επιτρέπεται μειωμένη ημερήσια ανάπαυση εννέα ωρών έως το πολύ τρεις φορές την εβδομάδα.

Πριν αρκετά χρόνια  οι οδηγοί  παρακολουθούσαν χειροκίνητα τους χρόνους εργασίας τους, κάτι που συνήθως είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ή την ανακρίβεια δεδομένων. Οι σωροί της γραφειοκρατίας που σχετίζονται με την τήρηση αρχείων δεδομένων αναλογικού ταχογράφου ήταν επίπονη για ελεγκτές και διαχειριστές στόλου.

Η λήψη με τηλεματική GEOTAB  και αποθήκευση όλων των σχετικών δεδομένων ταχογράφου αυτόματα στην πλατφόρμα TACHOPLUS-WEB χωρίς την ανάγκη παρουσίας οδηγών είναι η λύση που προτείνει η εταιρεία μας.

Το πλήρες λογισμικό ψηφιακού ταχογράφου  κάνει τη διαχείριση και τη συμμόρφωση απλή και ανώδυνη.

Το λογισμικό ψηφιακού ταχογράφου μπορεί να σας βοηθήσει:

  • Να μεγιστοποιήσετε την παραγωγικότητα με την αυτοματοποίηση των λήψεων
  • Να μειώσετε  το διοικητικό φόρτο της γραφειοκρατίας του ταχογράφου
  • Να μειώσετε  το άγχος που σχετίζεται με τις επιθεωρήσεις
  • Να τηρείτε εύκολα τους κανόνες του ωραρίου οδήγησης και τους κανονισμούς του ταχογράφου
  • Να αποκτήσετε γνώση των κανονισμών

Σημαντικές, σαφείς γραφικές παραστάσεις.