ΟΡΘΗ ΒΑΘΜΟΝΟΜΗΣΗ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ!!!!!!!!!!

 IMG 8208 maketa 1

Αγαπητοί συνεργάτες,θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία της σωστής βαθμονόμησης του ταχογράφου.

Τι ορίζεται ως βαθμονόμηση

Τα οχήματα άνω των 3,5 t φέρουν δια νόμου συσκευή ελέγχου-ταχογράφου. Αποτελείται από ένα σύστημα που περιλαμβάνει την συσκευή ελέγχου (ταχογράφος), τον δότη παλμών στο κιβώτιο ταχυτήτων και την καλωδίωση η οποία συνδέει αυτά τα δύο στοιχεία.Στους ευφυείς ταχογράφους στα δομικά στοιχεία του ταχογράφου συμπεριλαμβάνονται η κεραία GNSS και η κεραία DSRC.

Η ορθή λειτουργία αυτών των στοιχείων και η σωστή μέτρησή τους εξασφαλίζουν στο όχημα ασφάλεια και νομιμότητα. Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται από εγκεκριμένα συνεργεία τα οποία διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και όλες οι εργασίες λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του συνεργείου.ΦΕΚ. Αριθμ. οικ. 41647/2861

Διαδικασία βαθμονόμησης

Πρωτίστως ελέγχεται οπτικά το όλο σύστημα για ενδεχόμενες φθορές από τον χρόνο ή από λανθασμένο χειρισμό ή από εκούσια παραβίαση. Εφόσον ολοκληρωθεί ο οπτικός έλεγχος με επιτυχία, αρχίζει ο τεχνικός έλεγχος. Πρώτο βήμα είναι ο έλεγχος για την ανίχνευση παραποιήσεων  που έχουν καταγραφεί στην συσκευή του ταχογράφου. Από τον εντοπισμό ή μη σοβαρών σφαλμάτων εξαρτάται η συνέχεια της διαδικασίας της βαθμονόμησης.Χρονικά η αναφορά του ταχογράφου για την ανίχνευση παραποιήσεων διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Σε περίπτωση που αναγνωσθεί σοβαρό πρόβλημα στην λειτουργία του ταχογράφου ή στην μνήμη της συσκευής, η διαδικασία διακόπτεται και απαιτείται τοποθέτηση νέας συσκευής. Οι σοβαρές βλάβες πέραν της απώλειας σημαντικών δεδομένων, πιθανόν να έχουν ως αποτέλεσμα και την παραποίηση των ωραρίων απασχόλησης και ανάπαυσης των οδηγών και να καταγράφονται σοβαρές παραβάσεις οι οποίες δεν έχουν καν τελεστεί με συνέπεια την επιβολή σοβαρών προστίμων. Σε κάθε περίπτωση είτε αντικατασταθεί ο ταχογράφος είτε διαπιστωθεί πως ο ήδη υπάρχων είναι άρτιος, συνεχίζεται η διαδικασία της βαθμονόμησης με τις μετρήσεις. Η μέτρηση των σταθερών w/k είναι σημαντική εφόσον καθορίζει την συμπεριφορά του οχήματος στον δρόμο. Η συγκεκριμένη μέτρηση πραγματοποιείται στο συνεργείο μας σε έναν από τους 4 διαδρόμους 20 μέτρων κατάλληλους για την κύλιση του οχήματος σε ευθεία γραμμή.Όλα τα νέα δεδομένα από τις μετρήσεις φορτώνονται στην μνήμη του ταχογράφου και αφού σφραγιστεί η συσκευή και τα δομικά της στοιχεία στα σημεία που ορίζει ο κατασκευαστής,εκδίδεται η βεβαίωση του ταχογράφου.Τέλος επικολλάται στο όχημα το ταμπελάκι σφράγισης.

Όλο αυτό το διάστημα των 45 λεπτών περίπου που βαθμονομείται ο ταχογράφος,ο οδηγός σας ενημερώνεται από ειδικούς για νομοθετικά πλαίσια,για την χειροκίνητη καταχώριση δραστηριοτήτων,για τις διαδικασίες ελέγχου κ.α.

Εμπιστευτείτε στους ειδικούς τον ταχογράφο σας.Η επίσκεψη στο συνεργείο μας σίγουρα θα σας ωφελήσει.

Η ορθή βαθμονόμηση εξασφαλίζει την νομιμότητα της συσκευής αλλά και της εταιρείας σας σε πιθανό έλεγχο ή ατύχημα.

        Με εκτίμηση,

Η ομάδα της Tachoexpert.

     VDO PARTNERS

 

 

 

 

 

1ο ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ VDO ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Η εταιρεία μας ΤΑCHOEXPERT PATSAS KONSTANTINOS E.E. με υπερηφάνεια ανακοινώνει την συνεργασία της με τον μεγαλύτερο οίκο ταχογράφων και οργάνων μέτρησης CONTINENTAL VDO AUTOMOTIVE ως εξουσιοδοτημένο συνεργείο ψηφιακών και ευφυών ταχογράφων.

Με την συνεργασία αυτή θα επωφεληθείτε υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών και ανταλλακτικά υψηλής αντοχής και απόδοσης.

Επίσης θα είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις τελευταίες εξελίξεις και τα νομοθετικά πλαίσια.

Τachoexpert,ready to business!

 

2021 06 17 14h51 17

1η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Η ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

111111111111111

Ευχαριστούμε θερμά την επιχείρηση του κυρίου Παντελίδη Κωνσταντίνου <<ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ>> για την αγορά από την εταιρεία μας ηλεκτρικού ποδηλάτου AURELIA που με πολύ μεράκι σχεδίασε ο Μάνος Βασιλάς από τη Νάξο.

Η εταιρεία μας με νέα έδρα στην Μαγούλα Αττικής εκτός από τους ταχογράφους και τα συστήματα τηλεματικής καινοτομεί και παρουσιάζει στην Ελληνική αγορά ηλεκτρικά οχήματα πόλης τα τελευταία χρόνια.Τα ποδήλατα παρουσιάστηκαν και σε μέλη του δημοτικού συμβουλίου της Ελευσίνας εν΄όψη της πολιτιστικής πρωτεύουσας.

Το ενδιαφέρον ήρθε πρώτα από πολίτες της Ευρώπης λόγω της καλής ποιότητας και της χαμηλής τιμής.

Στόχος μας είναι εκτός από την αύξηση των πωλήσεων να διαθέσουμε ηλιακούς φορτιστές στον πεζόδρομο της Πόλης μας ώστε όσοι την επισκέπτονται με ηλεκτρικό ποδήλατο να φορτίζουν τα δίκυκλα τους όσο ξεναγούνται στα μνημεία ή απολαμβάνουν το φαγητό ή τον καφέ τους.

Η ομάδα της ΤΑCHOEXPERT PATSAS KONSTANTINOS εύχεται καλές δουλειές στην ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ που εκτός από νόστιμο φαγητό θα σερβίρει ήσυχες διανομές.